O selo
O selo de garantía CRAEGA é a etiqueta que identifica aos alimentos ecolóxicos certificados en Galicia
Garantía do selo CRAEGA
O selo de garantía CRAEGA é a etiqueta que demostra que o alimento foi producido de maneira respectuosa co medio ambiente sen a intervención de elementos, compoñentes ou procesos químicos. Obtense despois de demostrar de maneira fidedigna que o produto é totalmente ecolóxico, con controis en cada fase da produción, elaboración e comercialización cumprindo coa normativa do REGULAMENTO (UE) 2018/848 DO PARLAMENTO EUROPEO E DO CONSELLO.
Como identificalo?
Para recoñecer os alimentos ecolóxicos, orgánicos ou bio (os 3 termos significan o mesmo), temos que fixarmos na súa etiqueta.
A etiquetaxe do produto ten que ser visible no envase e conter as seguintes referencias:
-
O logotipo ecolóxico europeo.
Unha folla perfilada con estrelas sobre fondo verde.
-
No caso de alimentos certificados en Galicia, obrigatoriamente o código do órgano de control (ES-ECO-022-GA) que así o certifique e opcionalmente o selo CRAEGA.
-
O lugar de procedencia dos ingredientes, que poden ser:
– AGRICULTURA UE, cando as materias primas son da Unión Europea.
– AGRICULTURA NON UE, cando os ingredientes son de terceiros países.
– AGRICULTURA UE/NON UE, cando a procedencia é mixta.
Por que consumir alimentos
ecolóxicos certificados?
-
Aposta pola calidade
Os alimentos son producidos en condicións saudables para as persoas, os animais e as plantas, respectando os ciclos de crecemento conservando así o seu sabor natural, as súas propiedades organolépticas e conseguindo un alimento de máxima calidade.
-
Benefíciate do maior valor nutritivo
Os alimentos ecolóxicos presentan maior contido de proteínas, vitaminas e de minerais.
-
Pensa na saúde
Só se utilizan ingredientes ecolóxicos e aditivos de orixe natural, respectando o equilibrio interno do noso corpo, evitando que os elementos químico-sintéticos de síntese podan interferir nas nosas hormonas.
-
Potencia o natural
Son alimentos non modificados xeneticamente e o cultivo e a cría fanse con técnicas de produción respectuosas co entorno, conservándoo e protexéndoo.
-
Garante o futuro
Son alimentos “limpos” nos que non se utilizan herbicidas, fertilizantes químicos nin fitosanitarios que contaminen a terra, a auga e o aire.
-
Protexe o benestar animal
Os animais desfrutan de condicións dignas, cunha superficie mínima por animal, fican libres de gaiolas e dispoñen de acceso ao aire libre. Teñen unha alimentación de orixe ecolóxica e a limitación do uso de antibióticos ou tratamentos hormonais.
-
Aporta economía
Cada alimento ecolóxico certificado que consumes axuda as comunidades locais no seu desenrolo, facendo posibles proxectos economicamente sostibles que fixen poboación no rural.
-
Coida do medio ambiente
A produción de alimentos ecolóxicos axuda a preservar a biodiversidade e a mitigar o cambio climático.
-
Escolle seguridade
Son producidos baixo regulacións agroecolóxicas e son verificados por unha entidade independente. En Galicia, o Craega é o organismo responsable de realizar as inspeccións, tomar mostras de control en cada fase da produción e outorgar a certificación.