O Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega) participa o vindeiro xullo nun curso sobre ecocomedores que organiza a Universidade de Vigo en Allariz. Baixo o título Comedores escolares ecolóxicos, avanzando cara unha economía circular nas Reservas de Biosfera, expertos de diferentes ámbitos abordarán a realidade dos menús escolares tanto dentro como fóra da comunidade.
A convocatoria pretende, entre outros aspectos, visibilizar os impactos da compra de alimentos de proximidade nas economías locais, coñecer as novas tendencias en modelos nutricionais para os comedores ou debater sobre o futuro da alimentación nos colexios de Galicia.
A celebrar entre o 1 e o 5 de xullo no municipio ourensán, está prevista a intervención de representantes das Reservas de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo, Área de Allariz, Ordesa-Viñamala e Valles de Omaña y Luna. Os asistentes tamén terán ocasión de escoitar como funcionan os comedores da escola infantil municipal A Caracola (A Coruña) ou os que xestiona o Concello de Ames. De fóra de Galicia chegarán para explicar o seu modelo portavoces das escolas infantís de Pamplona e de Cataluña. En nome do Craega ofrecerá unha charla o seu secretario, Javier García Lozano. O mércores 3 (10 h.) impartirá unha charla sobre a certificación da agricultura ecolóxica na comunidade.
Consulta o programa completo neste enlace.