O Consello Regulador vén de poñer en marcha unha nova actividade para achegar a agricultura ecolóxica a públicos de todas as idades. O pasado 31 de agosto estreou no festival Agrocuir da Ulloa unha xincana que, ao longo de dez probas, serviu para debullar os conceptos fundamentais do sector. Máis dun cento de persoas, particularmente familias, percorreron o souto do Caracacho (Monterroso) na procura de respostas.
Entre outras cuestións, tiveron que descubrir como se identifica un alimento certificado polo Craega, cales son as condicións de vida dun animal ecolóxico ou que beneficios ten consumir produtos de tempada. Unha vez solventados todos e cada un dos enigmas, foron quen de cubrir o ecoencrucillado que lles proporcionaba a solución global da xincana.
O percorrido lúdico rematou na food truck que o Craega instalou na zona habilitada para tal fin pola organización do festival. Alí foi onde o chef monfortino Martín Mantilla deleitou aos participantes no xogo cunha merenda elaborada a base de produtos certificados.
[rl_gallery id=”2650″]