Co fin de visibilizar o sector da acuicultura ecolóxica, o día 17 de setembro diversos respresentantes do Craega desprazáronse ata o concello pontevedrés de Vilanova de Arousa, onde se levaron a cabo unha serie de actividades.
En primeiro lugar, os vogais do Consello celebraron un Pleno no Centro Cultural Teatro-Auditorio Valle Inclán, sito na vila arousá. Seguidamente, reuníronse co director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos Corral, e coa directora de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica, Mercedes Rodríguez Moreda, e o equipo achegouse ata a conserveira Antonio López Lafuente (Pan do Mar).
De esquerda a dereita: José Luis Cabarcos; Mercedes Rodríguez Moreda; Francisco López Valladares, presidente do Craega; Ramón Fernández Conchas, representante da Consellería do Mar no Pleno, e Álvaro Pérez-Lafuente, da empresa Pan do Mar
O evento pechouse cun xantar a base de produtos ecolóxicos no que se incluíron produtos do mar, ao que asistiu a conselleira do Mar, Rosa Quintana Carballo. Neste encontro debatéronse diversos aspectos relacionados co sector primario en ecolóxico que depende desta consellería, como son o cultivo de algas e as bateas.
De esquerda a dereita: Javier García e Francisco López Valladares -secretario e presidente do Consello-; Rosa Quintana; Gonzalo Durán, alcalde de Vilanova de Arousa; Mercedes Rodríguez, José Luis Cabarcos e Juan Carlos Juncal Piñeiro, vogal do Craega