A xornada Ecocomedores da Biosfera: ferramenta para un cambio social, animando o consumo de produtos ecolóxicos, de tempada e proximidade en comedores escolares e colectivos clausurouse o 30 de setembro coa presenza do director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos. Durante o acto, puxo en valor a comercialización e o consumo de produtos ecolóxicos en circuítos curtos de cara á mitigación do cambio climático.
Durante a xornada fíxose balance da iniciativa posta en marcha en 2015, que recibiu unha axuda de case 51.000 euros e foi xestionada pola Xunta no marco dos proxectos de cooperación da medida Leader. Cabarcos gabou o proxecto coordinado pola escola infantil municipal A Caracola e a Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo que ten por obxectivo que centros educativos e empresas poidan elaborar menús saudables con producións locais, de temporada e ecolóxicas.
Nese sentido, a día de hoxe están adheridas ao proxecto un total de nove explotacións de horta ecolóxica que abastecen de produto a seis escolas infantís, tres centros de educación infantil e primaria, un de educación infantil, primaria e secundaria e dous comedores de empresa.
Tamén puxo de manifesto que proxectos coma este poden darlle un pulo á agricultura ecolóxica de Galicia, demostrando que existe unha alta demanda por parte da restauración colectiva. Así mesmo, destacou que se busca impulsar estas producións a través das novas tecnoloxías e por iso se está promovendo unha plataforma virtual na que se poden mercar producións ecolóxicas das empresas participantes.