Xa queda menos para o grande evento ecolóxico na nosa comunidade. Será do 4 ao 6 de marzo, na ExpoCoruña cando teña lugar a celebración de BioCultura, a feira de produtos ecolóxicos, consumo responsable e turismo sustentable. Co obxectivo de potenciar outro sector, ademais do ecolóxico, nesta edición galega o ecoturismo será o gran protagonista.
ACTIVIDADES
Nas actividades principais da feira porase o acento nesta dobre temática e centraranse na simbiose entre o mundo ecolóxico e o ecoturismo. Nese sentido, os showcooking servirán para achegar propostas de gastronomía ecolóxica vinculadas ao territorio e á oferta turística e, ademais, levarán a cabo catas de produtos de zonas para visitar en Galicia. Tamén contarán con charlas relacionadas con diferentes aspectos do coidado do medio ambiente e a sustentabilidade.
Haberá seccións dedicadas ao sector ecolóxico e os seus mundos, degustacións de produtos da zona, así como receitas tradicionais e tamén se presentarán actuacións de grupos emerxentes de folk, conferencias sobre ámbitos patrimoniais e territoriais e debates sobre agricultura e gandería ecolóxica, extensiva e local, vinculadas á tradición cultural de cada zona. Así mesmo, contarán cunha ampla gama de expositores, desde casas rurais con certificado, ata produtores de alimentos como algas ou xeados, entre outros. En definitiva, terá de todo, pero sempre relacionado co mundo eco.
PRESENZA DO CRAEGA
O Craega contará con stand propio dentro da cita, onde dará a coñecer o traballo que realiza diariamente para poder certificar e avalar os diferentes produtos de Galicia que se producen en ecolóxico. Ademais, acollerá a unha vintena de empresas certificadas.