A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), está a levar a cabo, por terceiro ano consecutivo, a campaña Come Local, organizada por Slow Food Compostela. A través dela, achega produtos das DOP, IXP e agricultura ecolóxica de proximidade a 24 centros escolares, repartidos polas catro provincias galegas, entre eles os comedores distinguidos como “km 0”.
Esta nova edición estará activa ata o 21 de xuño e conta coa participación do Craega, que achegará produtos certificados para a elaboración dos menús nos comedores escolares. Así mesmo, haberá degustacións de menús especiais e impartiranse actividades formativas sobre as características nutricionais dos propios produtos e sobre o impacto que supón o consumo de produtos certificados na consecución dos Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable da ONU, ademais de formación e asesoramento aos responsables dos comedores adheridos.
MAPA INTERACTIVO PARA NON PERDER DETALLE
Esta campaña conta coa súa propia páxina web na que se recolle toda a información sobre a iniciativa e, ademais, ten un mapa interactivo no que se poden visualizar os comedores escolares que forman parte de Come Local III e subiranse fotos das diferentes actividades e dos menús que se degustarán.
PRIMEIROS CENTROS PARTICIPANTES