O 31 de maio terá lugar no Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Monforte de Lemos unha xornada sobre técnicas de agricultura orgánica aplicadas a fruticultura e outros cultivos. A cita, organizada pola Consellería do Medio Rural a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), será de 10:00 a 14:15 horas.
O eixe central desta formación é a sustentabilidade e a resiliencia do medio rural, así como a rexeneración de terras pola súa relación coa saúde dos cultivos. Na sesión mostrarase a importancia da agricultura orgánica co obxectivo de que os asistentes entendan e compartan a interacción entre técnicas e prácticas sustentables co desenvolvemento, non só das súas producións, senón tamén do seu ambiente.
O programa formativo iniciarase tratando a saúde do solo e a teoría da trofobiose, seguindo co repouso vexetativo e os caldos minerais e a poda e os tratamentos cicatrizantes. Seguidamente, falarase da elaboración de caldo sulfocálcico e de biofertilizantes, para rematar cunha receita de microorganismos.
Para asistir, é preciso cubrir a inscrición e enviala ao correo electrónico ceca.monforte@edu.xunta.gal.