Gala de entrega do XIX Premio Aresa ao Craega en marzo de 2019
Tras rematar o prazo para a presentación de propostas finais do mes de decembro, a organización do Premio Aresa de Desenvolvemento Rural, composta polo Grupo Aresa e a Universidade de Santiago de Compostela, presentou os dezaseis candidatos a conseguir o galardón deste ano, entres os cales se atopan varias empresas de produción ecolóxica certificadas polo Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega), que xa foi recoñecido con este premio na súa XIX edición.
As empresas certificadas polo Craega candidatas ao Premio Aresa, dotado con 10.000 euros, que dará a coñecer os finalistas mañá xoves 21 de xaneiro, son as seguintes:
- Muuhlloa, cosmética 100 % galegarealizada con produtos ecolóxicos e que xorde da sinerxia doutras dúas iniciativas como son Granxa Maruxa e Milhulloa.
- As Vacas da Ulloa SCG, cooperativa de gandería ecolóxica
- Verín Biocoop SCG (Ourense), pioneiros na comercialización de carne de vacún de produción ecolóxica
- Conservas do Támega, dedicada á elaboración de conservas vexetais ecolóxicas.
- Cooperativa A Carqueixa, nada para o fortalecemento dos produtores de carne de Cervantes
Esta edición será moi especial, pois está marcada pola situación sanitaria na que estamos e a nova realidade que marcou inesperadamente a chegada da covid-19. Por todo isto, o Premio Aresa nesta ocasión valorará as iniciativas que redefinisen o seu modelo de negocio durante a pandemia, creasen un novo proxecto ou axudasen a outros nesta nova realidade.